nyheter

Dispergeringsmiddel kalles også fukte- og dispergeringsmiddel.På den ene siden har den fuktende effekt, på den annen side kan den ene enden av dens aktive gruppe adsorberes på overflaten av pigment knust til fine partikler, og den andre enden løses inn i basismaterialet for å danne adsorpsjonslag (den flere adsorpsjonsgrupper, jo lengre kjedeledd, jo tykkere adsorpsjonslag) for å produsere ladningsavstøtning (vannbasert maling) eller entropiavstøtning (løsningsmiddelbasert maling), slik at pigmentpartiklene kan dispergeres og suspenderes i malingen for lang tid for å unngå flokkulering igjen.Dette sikrer lagringsstabiliteten til malingssystemet.
 y3
Vanlige typer dispergeringsmidler.
1. Anionisk fukte- og dispergeringsmiddel
De fleste av dem er sammensatt av ikke-polar, negativt ladet hydrokarbonkjede og polar hydrofil gruppe.De to gruppene er i de to endene av molekylet, og danner en asymmetrisk hydrofil og oleofil molekylstruktur.Dens varianter er: natriumoleat C17H33COONa, karboksylat, sulfat (RO-SO3Na), sulfonat (R-SO3Na), etc. Kompatibiliteten til anioniske dispergeringsmidler er god, og polykarboksylsyrepolymerer etc. kan også påføres løsemiddelbaserte belegg og mye brukt som dispergeringsmidler av kontrollert flokkuleringstype.

2. Kationisk fukte- og dispergeringsmiddel
De er ikke-polare base positivt ladede forbindelser, hovedsakelig aminsalter, kvaternære aminsalter, pyridiniumsalter, etc. Kationiske overflateaktive stoffer har sterk adsorpsjonsevne og har bedre dispersjonseffekt på kjønrøk, ulike jernoksider og organiske pigmenter, men det bør bemerkes. at de reagerer kjemisk med karboksylgruppen i grunnmaterialet, og merk også at de ikke skal brukes samtidig med anioniske dispergeringsmidler.

3. Kontrollert hyperdispergeringsmiddel av typen frie radikaler
For det andre rollen som dispergeringsmiddel
1.Forbedre glansen og øk utjevningseffekten.
2.Forhindre flytende farge og blomstring.
3.Forbedre fargekraften.
4. Reduser viskositeten og øk pigmentbelastningen.
5. Reduser flokkulering, øk byggbarhet og brukervennlighet.
6. Forhindre rearring og øk lagringsstabiliteten.
7. Øk fargespredning og fargemetning.
8. Øk åpenheten eller dekkkraften.
9. Forbedre slipeeffektiviteten og redusere produksjonskostnadene.
10. Hindre setning.
y4


Innleggstid: 15. august 2022